Integration

MÅLGRUPPE

Kvotefamilier med børn og unge i alderen 0-18, der ankommer til kommunen, og som indgår i den 3 årige integrationsperiode.
Samt familier der har fået godkendt sammenføring og hvor mor/far med børn i alderen 0-18 er ankommet til kommunen.

 

KORT BESKRIVELSE AF INTEGRATIONSVEJLEDNING

Integrationsvejlederen tager udgangspunkt i den enkelte  ressourcer og muligheder for udvikling, og støtter forældrene og børnene i at etablere et bæredygtigt netværk i forbindelse med skole, uddannelses- og fritidsliv. Integrationsvejlederen igangsætter arbejdet med familien, i deres lejlighed, får skabt kontakt til skole- og dagtilbud.
Vi arbejder fagligt på at skabe tillid og troværdighed i relationsarbejdet for derigennem at afdække familiens ressourcer og bruge dem aktivt i integrationsarbejdet.

 

VISITATION

For at få tilknyttet en Integrationsvejleder, skal familien have børn og unge i alderen 0-18 år, samt være en del af den 3 årige integrationsperiode.
Familie sektionen bevilliger ydelsen iht. SEL. § 11,4.

 

VARIGHED FOR ET FORLØB

Et familie forløb, er iht. Integrationsloven fastsat i op til 3 år. Der er i løbende opfølgning, første gang efter 9 mdr., og herefter vurderes familiens faktiske behov for integrationsindsatsen hver 6 mdr. af Familiesektionen.